• ELI begint met winstpartij

• ELI is de competitie uitstekend begonnen. Op een zonovergoten sportpark ’t Luijtelaar werd DOSL met 2-1 verslagen. Het team van trainer Michael Thijs maakte een gretige indruk en liet zeker in de 1e helft goed voetbal zien. In de aanval zorgde vooral Jordy van den Eijnden met zijn snelheid steeds voor dreiging. Achterin bezorgden Roel van Mook en Aaron Hurkx voor een moeilijke middag voor de buitenspelers van de ploeg uit Leende. Het eerste gevaar kwam van middenvelder Randy van der Groef. Zijn schot ging juist over het doel van DOSL. Na een kwartier had Bart Verkuijlen bijna succes, maar hij schoot juist voorlangs. In de 24e minuut konden de blauwwitten voor het eerst juichen. De handige Robert Neilen werd in het beruchte gebied in feite onnodig door de doelman van DOSL neergelegd. Niels den Bol benutte de toegekende strafschop feilloos, 1-0. Na een goed half uur spelen waren de bezoekers dichtbij de gelijkmaker, maar de uitstekend keepende Erik Swinkels was een sta-in-de-weg.

In de 39e minuut kwam ELI op een voorsprong van 2 doelpunten. Aaron Hurkx krulde de bal bij een vrije trap in de kruising, waarna voor alle zekerheid Robert Neilen de terugspringende bal binnentikte, 2-0. Kort voor rust was het jammer, dat een aanval uit het boekje niet met een goal bekroond werd. Robert Neilen kopte de bal uit de afgemeten voorzet van Niels den Bol buiten bereik van de DOSL-goalie tegen de lat.

Na de theepauze waren de rollen omgedraaid. DOSL nam direct het initiatief. Dat leidde al na 4 minuten tot de aansluit-treffer. Bax liet Erik Swinkels kansloos, 2-1. De bezoekers bleven hierna de bovenliggende partij, maar wisten voetballend nauwelijks kansen te creëren door het goede ingrijpen van de ELI-defensie. Alleen enkele vrije trappen waren dreigend. Het hardwerkende ELI was enkele malen dichtbij een treffer bij schoten van Niels den Bol en Jordy van den Eijnden en een kopbal van de 16-jarige Maurice Vinkenburg, die zijn debuut maakte in het vaandelteam.

Het bleef tot de laatste seconde spannend, maar ELI gaf de belangrijke 3 winstpunten niet meer weg.

Zondag speelt ELI in Zijtaart tegen VOW, dat met 2-3 won van DVS uit Aalst.

Opstelling ELI: Erik Swinkels, Roel van Mook, Roel Donkers, Bas Hollanders (75, Thijs van der Aa), Aaron Hurkx, Randy van der Groef, Bart Verkuijlen (46, Maurice Vinkenburg),  Patrick Swinkels, (59 Lex Hollanders), Robert Neilen, Niels den Bol en Jory van den Eijnden.