• ELI verliest kansloos

• Op een vanwege de nieuwe coronaregels sfeerloos sportpark ’t Luijtelaar heeft ELI een kansloze 0-5 nederlaag geleden tegen koploper Acht. Op alle fronten was Acht, een zekere titelpretendent, beter. De thuisclub had daarbij het geluk, dat Acht in de 2e helft onzorgvuldig was in de afwerking. Al na 20 seconden moest doelman Erik Swinkels handelend optreden om ELI voor een achterstand te behoeden. Hierna was Acht wel de betere ploeg, maar grote doelkansen deden zich nauwelijks voor. Na kort daarvoor Bas Hollanders op de lijn nog een doelpunt wist te voorkomen viel na een half uur dan toch de 0-1. Van de Plaat benutte een wat snel toegekende strafschop, 0-1. Even hierna was de thuisclub wat gevaarlijk; Robert Neilen loste een goed schot en een actie van Jordy van den Eijnden was bijna succesvol. Kort voor rust viel, weer wat ongelukkig, de 0-2. Een afstandsschot van Van de Plaat werd zodanig van richting veranderd, dat Erik Swinkels kansloos was.

Na de rust waren de bezoekers heer en meester. Met snelle aanvallen kwamen ze keer in kansrijke situaties voor de ELI-goalie. Dat leidde al na 4 minuten tot de 0-3. Trainer Michael Thijs trachtte door enkele wissels de schade nog te beperken, maar het hele team bleef onder de maat presteren. Hierna scoorde Acht nog de 0-4 en 0-5 en werden enkele dotten van kansen gemist. Pas in de slotminuten waren de blauwwitten 2 keer dichtbij een eretreffer via de invallers. Eerst was het Mart Bekkers, vrij gespeeld door Maurice Vinkenburg, die te gehaast schoot. In de slotminuut voorkwam de Acht-doelman een bijna zekere treffer van Patrick Swinkels.

Zondag speelt ELI in Wijbosch tegen VOW. Om een goed resultaat te kunnen boeken zal ELI dan uit een ander vaatje moeten tappen..

Opstelling ELI: Erik Swinkels, Bas Hollanders , Roel Donkers, Lex Hollanders, Aaron Hurkx, (57, Mart Bekkers), Roel van Mook, Randy van der Groef, Niels den Bol, (57, Patrick Swinkels ), Bart Verkuijlen, Robert Neilen en Jory van den Eijnden (76, Maurice Vinkenburg).